Hirslanden Private Hospital Group består av 17 sjukhus i 10 kantoner, varav många har en akutmottagning. Koncernen driver också 4 poliklinikenheter, 17 radiologiinstitut och 5 strålbehandlingsinstitut, vilket gör det till det största medicinska nätverket i Schweiz. Hirslanden utmärker sig som en systemleverantör, med tvärvetenskapliga medicinska kompetenscentrum och specialiserade institut, vilket gör att man kan erbjuda bästa möjliga personliga behandling, inklusive i mycket komplexa fall.
Hirslanden Private Hospital Group bildades 1990 genom sammanslagningen av flera schweiziska privata sjukhus. Sedan 2007 är det en del av den internationella sjukhuskoncernen Mediclinic International plc, som är noterad på Londonbörsen.
platser
accesspunkter




De avgörande faktorerna för att välja SALTO var flexibiliteten hos SALTO Virtual Network för den trådfria dörrhårdvaran, de enorma integrationsmöjligheterna som möjliggör nödvändiga multi-applikationer och integrationer med tredjepartssystem, licensmodellen för administrationsprogramvara vilket innebär att vi bara betalar för ytterligare funktioner, inte extra dörrar eller uppdateringar, och det mycket kompetenta stödet från tillverkaren.
När det blev nödvändigt att investera i tre av sjukhusen, då systemen var föråldrade, tog Hirslanden Group upp frågan om hur ett homogent passersystem på dess 17 sjukhus kan se ut.
De centrala kraven inkluderade effektivare hantering, bättre kontroll över personflöden och en högre säkerhetsnivå. Planen inkluderade målet att få 80 % av de anställda att inte längre använda en mekanisk nyckel. En annan viktig aspekt var medarbetarnas tillfredsställelse med den praktiska användningen.
Koncernen hade ett ramavtal som definierade grundutrustningen på sjukhusen. De centrala specifikationerna inkluderade teknik och komponenter (elektroniska dörrbladsläsare och cylindrar, väggläsare och kontrollenheter vid dörrar, elektroniska skåplås och administrationsprogram). Det angavs också vilka accesspunkter som skulle anslutas online, såsom externa dörrar och accesspunkter för fordon, och vilka som skulle vara anslutna till virtuella nätverk.
Passerkontrollen behövde omfatta känsliga sjukhusområden (dvs. operationssalar och förlossningsavdelning), apotek, IT-rum, tekniska rum, medicinskåp, kontor, lager, ingångar till parkeringsplatser samt medicinska kliniker som hyrs av anknutna läkare. Utöver dessa skulle personalens omklädningsrum och vissa förvaringsutrymmen inkluderas.
Ramavtalet gäller nu som mall för nya passersystem på alla sjukhus och öppenvårdsmottagningar samt på Hirslanden Groups huvudkontor.
Systemet anpassas till varje anläggning varje gång det implementeras. SALTO-lösningen tillåter justeringar och specifikationer för varje sjukhus. Individuella lösningar är också möjliga. Till exempel integrerades distributionen av tvättade uniformer på AndreasKlinik Cham Zug i passerkontrollen. Detta efterfrågas nu även på andra sjukhus inom koncernen.
- Ökad säkerhet tack vare enklare nyckelhantering, mer målinriktad tilldelning av accessrättigheter och undanröjande av osäkerhet vid förlorade nycklar
- Snabb kodning av kodbärare frigör personal, så att de kan ta sig an andra uppgifter
- Undviker överbeläggning på parkeringar, vilket gynnar besökare och läkare samt förbättrar efterlevnaden av brandskyddsbestämmelser
- Integrerad dörrövervakning med larmaktivering innebär att säkerhetspersonalen alltid är uppdaterad gällande aktuell status för de viktigaste dörrarna
- Multi-applikation möjliggör passerkontroll, kontantlös betalning i kafeterian, hämtning av utskriftsbeställningar (”följ mig-utskrifter”) och parkeringshantering med en kodbärare. På vissa sjukhus är tid och närvaro också integrerad
- Processoptimering, dvs. tack vare synkronisering av HR med SAP registreras anställda endast en gång i SAP och importeras sedan till åtkomsthanteringssystemet. Detta är en betydande förbättring av den tidigare situationen, där data behövde matas in separat i upp till fyra olika system för varje klinik.
Hirslanden Private Hospital Group består av 17 sjukhus i 10 kantoner, varav många har en akutmottagning.
